Race 5

Zolder

Race 5 - Zolder

Vorige week was het, na een lange zomerstop, tijd voor ronde vijf van het Mazda MX5 kampioenschap. Dit keer vanaf het uitdagende en technische Circuit Zolder in België. Voor mij de eerste race op dit Belgische circuit. Helaas stonden er dit keer maar twee races op het programma i.p.v. drie.


De kwalificatie begon goed, na de eerste twee ronden stond ik op een vijfde plaats algemeen. Helaas voor mij kwam de concurrentie wat later op gang en kwamen er hierna nog vele snelle tijden en viel ik terug naar P15… Niet goed genoeg, dus moest er een tandje bij. Vijf minuten voor tijd reed ik een 1.59,7 en kwam ik uit op een twaalde plaats. De ronde hierna was ik onderweg naar een grote verbetering, want alleen in sector 1 was ik al 0,4 seconden sneller. Helaas kon ik de ronde niet afmaken wegens een rode vlag. Zonde, want anders had er zeker een P5 a P6 ingezeten. Uiteindelijk werd ik twaalfde met slechts 0,8 seconden achterstand op P2.


De eerste wedstrijd startte ik dus vanaf P12. Na een goede start wist ik direct een plek goed te maken en lag ik op P11. Na drie bochten ging het echter goed fout. Recht voor mijn neus gleden 3 auto’s er af. Gelukkig kon ik er net omheen. Wel wist ik hierdoor door te schuiven naar P8! Een super start dus! Helaas viel hierna direct de rode vlag en zouden we na 10 minuten wachten herstarten.
Gelukkig mocht ik vanaf P8 starten met aansluiting bij de kopgroep voor mij. De deelnemers die problemen hadden bij de chaos in bocht 3 mochten achteraan aansluiten.

Na opnieuw een goede start had ik aansluiting bij de top. De eerste ronden kon ik het tempo goed bij houden tot ik zelf een klein foutje maakte. Hier wisten direct twee rijders achter mij van de profiteren. De eerste keer racen op Zolder was lastiger dan alleen de kwalificatieronden rijden. Vanaf P10 wist ik het lang vol te houden maar twee toprijders die vanaf de laatste plekken moesten komen kwamen me helaas nog voorbij. Race 1 eindigde ik op P12, P3 bij de rookies en met rondentijden die goed waren voor P5 in de race was het tempo erg goed. Op naar race twee!
Race twee mocht ik vanaf P12 starten. Na een goede start wist ik in het gedrang van de eerste bochten één plaats te verliezen. Helaas kwam ik terecht achter een rijder die het tempo van de kopgroep niet helemaal kon bijhouden. Ik moest proberen er snel voorbij te gaan om de kopgroep niet kwijt te raken. Helaas lukte mij dit niet. In de strijd die hierna ontstond werd mijn Mazzie meerdere keren geraakt en raakte hierdoor beschadigd, dit zorgde ervoor dat een goed resultaat er niet meer inzat. Het rechter achterwiel stond scheef onder de auto en die zorgde ervoor dat de auto erg onstabiel was. Het tempo viel ronde na ronde terug en helaas moest is genoegen nemen met een P18 algemeen en P3 bij de rookies.


Met een nasmaak reden we terug naar Nederland met een mooie P3 bij de Rookie in de pocket!
Met nog twee racedagen te gaan is er nog van alles mogelijk voor een mooie eindklassering. Op dit moment sta ik op P13 algemeen van de 46 deelnemers en P2 in de Rookie klasse. Een resultaat waar ik super trots op ben in mijn eerste jaar in de autosport. Ik ga er alles aan doen om deze mooie klasseringen vast te houden of zelfs nog te verbeteren in de aankomende twee races. Beiden races vinden plaats op mijn vertrouwde circuit van Zandvoort.