Race 3

Meppen

Race 3 - Meppen

Overwinning rookie cup op Meppen!

We mochten weer van start, dit keer op een circuit wat voor iedereen nieuw was.
Dit keer hadden we een vrije training, kwalificatie en 3 races. De vrije training was droog en ik kon mijn ritme en gevoel met de baan snel weer vinden, de auto voelde ook goed aan.
Ik was helemaal klaar voor de kwalificatie!
Tijdens de kwalificatie begon het wat te druppelen en ik vond het lastig in te schatten hoe de baan was, Ik kon dan ook geen super ronde neerzetten, maar mijn ronde was goed genoeg voor een 13e plaats. Wel was dit aan het einde van de kwalificatie toen de baan natter was dan aan het begin… oeps!

Race 1 mocht ik starten vanaf plek 13, ik heb deze race mijn plekje behouden en super leuke gevechten gehad. Daarnaast heb ik ook mijn allereerste overwinning in de rookie cup gepakt! Ik ben hier ontzettend blij mee, omdat de baan opdrogend was.

Race 2 mocht ik weer starten vanaf plek 13, ik had een goeie start en kon goed mee rijden. De rijder vooraan in het treintje van 6 rijders was enorm sterk aan het verdedigen waardoor de kopgroep weg kon lopen. Nadat ik de 3 rijders voor mij had ingehaald kam ik achter de verdedigende rijder terecht, het lukte me om hem in te halen en ik kon toen wegrijden van de groep. Helaas was de kopgroep voor mij al te ver weg.  Ik kwam als 10e over de streep met nogmaals een overwinning in de rookie cup!

Race 3 mocht ik als 10e starten, na een lastige start kwam ik weer in het groepje terecht van de vorige race. Het lukte me om het groepje weer voorbij te rijden en weg te rijden. Op dat moment laf ik dan ook weer op een 10e plek algemeen en lag ik op de eerste plek van de rookie cup. Helaas blijft het een technische sport en halverwege de race ging mijn brandstof pomp stuk, dit betekende een DNF van race 3 .

Algemeen belande ik op een 14e plek én won ik het dag klassement bij de rookies!

Ondanks de DNF hebben we enorm genoten van alle races en laten zien dat ik niet bang ben!