Race 2 - 28-05-2023

Zandvoort

Race 2 - Zandvoort

Afgelopen zondag, tijdens de Pinksterraces op Circuit Zandvoort, was het alweer tijd voor mijn tweede racedag van 2023. Ik had er enorm veel zin in en keek al weken uit naar deze dag. Helaas zorgde een flinke verkoudheid ervoor dat ik niet helemaal fit was, maar dit mocht zeker de pret niet drukken!

 

Tijdens de 15 minuten durende kwalificatie hadden wij bijna de helft van de tijd een code 60 waardoor snelle rondentijden er niet in zaten. Helaas kwam ik hierna niet helemaal lekker in mijn ritme en kwalificeerde ik mij op P13 van de 28 deelnemers. Werk aan de winkel in de wedstrijden!

 

Race 1 ging goed en ik wist mij terug te vechten naar P11. De tweede race ging nog veel beter! Heel de wedstrijd lang reed ik mee in de kopgroep van de klasse. De kopgroep bestond uit 14 auto’s vanaf P1. Heel de wedstrijd had ik aansluiting bij de top en reed ik twee keer de snelste tijd van de race. Met deze tijden hadden we in de kwalificatie op P4/P5 gestaan. Helaas kreeg ik na de race een straf wegens tracklimits en eindigde ik op P14. Ook race 3 eindigde ik op P14 na een paar kleine problemen met de auto. 

 

Ondanks de straf in race 2 ben ik super trots op mijzelf dat ik, ondanks dat ik niet fit was, toch de snelheid heb kunnen rijden van de kopgroep van dit supersterke startveld. Dat ik grote stappen heb gemaakt viel ook het bestuur van de @max5racing op en hierdoor werd ik verkozen tot Driver of the day! Een prijs waar ik stiekem erg blij mee ben!

 

Na twee racedagen sta ik op P11 in het kampioenschap en is de top 10 in zicht! Volgende wedstrijd gaan we voor een plek bij de eerste 10!

 

Dit alles is mogelijk gemaakt door een fantastische groep sponsoren die ik om mij heen heb verzameld🩷🏁

Dank jullie wel voor alles🔥