Race 1 - 08-04-2023

Zandvoort

Race 1 - Zandvoort

Na een lange winterstop mocht ik afgelopen weekend eindelijk weer het circuit op met mijn Mazzie. Na een super goede trainingsdag op vrijdag was ik er helemaal klaar voor.
De snelheid van vrijdag was goed voor een top 8 kwalificatie en daar leek het ook een lange tijd naar toe te gaan. Helaas had ik aan het einde van de sessie geen goede slipstream waardoor ik terugzakte naar P13 van de 30 deelnemers.
Met slechts 1.4 seconden van P1 af sta je in zo een sterke klasse dan ineens op P13.

In de wedstrijden was het doel om de aanval in te zetten richting de top 10 maar helaas hielpen 3 mindere starts niet mee hierin. Helaas viel ik steeds iets terug bij de start en moest ik eerst mijn verloren plaatsen terugwinnen. Dit lukte met supermooie inhaalacties en een racepace die zonder slipstream bijna gelijk was aan deze van de top 4 van het veld. Uiteindelijk eindig ik de dag op P13, hier waar wij ook begonnen. Gezien de snelheid misschien niet helemaal wat ik gehoopt had maar ik ben wel super trots op mijzelf hoe ik mij iedere keer weer terug wist te vechten met een snelheid waar we zeker meer uit gaan halen de volgende keer. De aankomende maand maar flink oefenen op starten…

Wel was ik de snelste lady van de dag en ging de eerste beker van 2023 mee naar huis!

Op naar de volgende wedstrijd tijdens het Pinksterweekend op Circuit Zandvoort!