Bente Boer Racing

Overwinning rookie cup!

Bente Boer Racing

Overwinning rookie cup!

Race dag 3, Meppen
We mochten weer van start, dit keer op een circuit wat voor iedereen nieuw was….
Dit keer hadden we een vrije training, kwalificatie + 3 races. De vrije training was droog en ik kon mijn ritme en gevoel met de baan snel weer vinden, de auto voelde ook goed aan. Ik was dus helemaal klaar voor de kwalificatie!

Tijdens de kwalificatie begon het wat te druppelen en ik vond het lastig in te schatten hoe de baan was. Ik kon dan ook geen super ronde neer zetten,maar mijn rondje was goed genoeg voor een 13e plaats.
Wel was dit aan het einde van de kwalificatie toen de baan natter was dan aan het begin…. Oeps!

Race 1 mocht ik starten vanaf een 13e plek, ik heb deze race mijn plekje behouden en super leuke gevechten gehad! Daarnaast heb ik ook mijn allereerste overwinning in de rookie cup gepakt! Ik was hier ontzettend blij mee, omdat de baan opdrogend was.

Race 2 mocht ik weer starten vanaf een 13e plek, ik had een goeie start en kon goed mee rijden. De rijder vooraan in het treintje van 6 rijders was enorm sterk aan het verdedigen waardoor de kopgroep weg kon lopen. Nadat ik de 3 rijders voor mij had ingehaald kwam ik achter de verdedigende rijder terecht, het lukte me om hem in te halen en ik kon toen wegrijden van de groep. Helaas was de groep voor mij al te ver weg!
Ik kwam als 10e over de streep met nogmaals een overwinning in de rookie cup!

De laatste race mocht ik als 10e starten, na een lastige start kwam ik weer in het groepje terecht van de vorige race. Het lukte me om het groepje weer voorbij te rijden en weg te rijden. Op dat moment lag ik dan ook weer op een 10e plek algemeen en lag ik op de 1e plek van de rookies. Helaas blijft het een technische sport en halverwege de race ging mijn brandstof pomp stuk, dit betekende een DNF voor race 3.

Algemeen belande ik op een 14e plek én won ik het dag klassement bij de rookies!
Ondanks de DNF hebben we enorm genoten van alle races en laten zien dat ik niet bang ben!
Op naar 9 juli, race dag 4 op Zandvoort!
Dankjewel Youri & Boaz