NXT Gen Cup - 06-08-2023

Nürnburgring

Gastrace - NXT Gen Cup - Nürnburgring

Wat een rustig einde van de vakantie zou zijn veranderde in een droom die uit kwam.
Maandag werd ik gebeld of ik het aankomende weekend mee zou willen rijden bij de NXT Gen Cup op de Duitse Nürburgring. Op zich al een heel gaaf avontuur, maar het wordt nog gaver omdat deze klasse meereed in het voorprogramma van de DTM.

De NXT Gen Cup is een 100% elektrische junior klassen met 18 deelnemers. De jongste deelnemers waren 14/15 jaar oud. Ik was met mijn 21 jaar één van de “oudere” deelnemers.

Samen met Youri ging ik de uitdaging aan en stapte we in een totale rollercoaster van ervaringen.

Snel ruimde wij ons tentje op en stapte wij de auto in. Vanuit Italië was het nog best een stukje reizen richting Duitsland. Ik was nog nooit op de Nürburgring geweest, laatstaan erop gereden. Alleen de baan leren kennen was al een uitdaging. Gelukkig woont een vriend van Youri dichtbij het circuit én heeft hij een simulator thuis staan waar ik nog wat rondjes in kon maken.

Donderdag middag kwamen we aan het op circuit en maakte we kennis met de organisatie van de NXT Gen cup, de auto en het circuit. Dit was erg indrukwekkend.

Op de vrijdag werd er nog niet gereden door de NXT Gen Cup en konden wij rustig wat kijken bij de andere klassen, waaronder de DTM. Ik maakte verder kennis met het team, leerde meer over de auto en deed als afsluiter van de dag een trackwalk. Zover het kon, was ik er klaar voor!

Zaterdag ochtend was het dan zover, ik mocht voor het eerst de baan op. Wat een gave auto en wat een gave baan!

Waar de baan voor bijna iedereen nieuw was, moest ik als debutante enorm wennen aan het elektrische racen. De auto reed super, maar vooral het remmen, en de techniek hierachter, was compleet anders dan ik gewend was van de Mazda. Ronde na ronde verbeterde ik mezelf en kreeg ik meer zelfvertrouwen met de auto.

In de middag was het tijd voor de kwalificatie, ook tijdens de kwalificatie werd ik ronde na ronde sneller en kon ik steeds beter mee komen met het tempo wat gereden werd. In een sterk veld met talentvolle rijders uit voornamelijk Scandinavië werd ik 14de

Zondag stond in het teken van de twee races, maar naast het racen stond er ook een handtekeningen sessie op de planning (hoe gaaf?!).

De races verliepen goed, zeker race 2 in de regen. In deze race kon ik erg goed mee komen. Ik eindigde het weekend op een 11de  plaats en was daar erg tevreden mee.

Ik heb enorm genoten van alles en heel veel nieuwe ervaringen op gedaan. Het was een ervaring om nooit te vergeten en ik kan niet wachten wat dit in de toekomst nog kan brengen.

Ik wil graag de volgende mensen speciaal bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om mij te laten rijden op dit geweldige event:

De NXT Gen Cup, Frederik Lestrup, B5 beveiliging, StukBouw, Van Poelgeest, Ironlady, NXT GP, Steehouder de echte bakker, Voogt.nl, Tandartspraktijk de Boemerang, energie-advies-holland, Dirk van Zon fotografie, XPACT, Bureau MAXXIS, Baskoeten racing, Racebanden.nl, Start 84, BGR Grapics, mijn ouders en schoonouders en alle supporters die mij hebben ondersteund tijdens dit weekend.